oduševiće vas
Ovo jelo je kao stvoreno za vas ako ne slavite Nikoljdan! Izgledom obara sa nogu, a u ustima je fantazija
Riba će mu datu poseban šmek, a kao stvoren je za one koji ne slavi i ne idu u goste.
Đuveč sa šaranom je idealan kao posni ručak za Svetog Nikolu.
Riba će mu datu poseban šmek, a kao stvoren je za one koji ne slavi i ne idu u goste.
Potrebni sastojci
3 veće glavice crnog luka
6-7 mesnatih paprika
1-2 šargarepe
2 krompira
peršunov list
biber, so
malo začinske paprike
šaran ili riba po izboru (može i bez nje)
4 kašike pirinča
2 srednja paradajza
Spremanje
Očistite povrće i na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kada se luk postane staklast, dodajte seckanu papriku.
Začinite po ukusu, i prespite sve u nauljenu tepsiju. Potom dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i oljušćeni paradajz na kocke.
Za još bolji ukus stavite šnicle šarana preko, koju ste predhodno uvaljali u brašno.
Pecite na 220°C oko 60 minuta.
(Espreso/ona/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!